Rum House (https://www.rumhouse.cz/)
«
Popis Legent Bourbon 0.7l
Co se stane, když spojíte dva mistry umění výroby whisky dohromady, aby spolupracovali? Zjevně úžasně chutné věci.
Legent Bourbon je dílem mistra palírny Jim Beam Freda Noe a hlavního blendera House of Suntory Shinji Fukuyo. Samotná whisky je bourbon vyrobený podle jednoho z receptů Freda Noe, který je zralý původně v ohořelém panenském bílém dubu.
Poté se dokončuje v kalifornských sudech po červeném víně a ex-sherry sudech, poté je smíchá Shinji Fukuyo.
Nos: Spousta klasického bourbonového charakteru je v přední části nosu, ale vliv sudu dodává rovnováhu a hloubku. Hnědý cukr, opečené mandle, marmeládové ovoce, máslová omáčka, vanilka a pomerančová kůra se zpočátku kombinují s jemným teplem a kořením, které je zajištěno z kořene zázvoru. Jak se vyvíjí nos, objevuje se náznak Pinot Noir a dušené černé třešně, s mléčnou čokoládou, santalovým dřevem a náznaky kůže.
Chuť: Zpočátku lahodně hedvábná dodávka vede s bohatými karamelovými, květinovými tóny a náznakem marmelády před žvýkacím žitným kořením, což zpočátku dělá věci složitějšími mezi pikantními tóny pražených arašídů a mírně hořkou kvalitou ze spáleného dřeva, kávových zrn a neslazené tmavé čokolády. Tmavý třešňový džem a dušené švestky pak praskly přidáním živé ovocnosti spolu se sladkostí vanilky, těsta na dort, cukru muscovado a náznaku coly. Na pozadí je teplo z čerstvě mletého černého pepře.
Závěr: Třešně pokryté čokoládou, černé plody, sladké obiloviny (většinou cukrovinky) a náznak lékořice mizí tak postupně; zatímco muškátový oříšek a dubové koření hrají déle.