Rum House (https://www.rumhouse.cz/)
«

il Borro Polissena rosso 2011 0.75l

il Borro Polissena rosso 2011  0.75l
obsah alkoholu: 0%
druh: Sangiovese
značka: il Borro
původ: Toskánsko
kód zboží: VeC00102
DPH: 21%
s DPH: 999 Kč
našli jste někde lepší cenu?
dostupnost: skladem
+
-

Popis il Borro Polissena rosso 2011 0.75l

Polissena je 100% Sangiovese z jednoho vinohradu s názvem Politi, který se nachází na nejvýše položených místech Il Borro. Po sklizni následuje macerace a fermentace pod oxidem uhličitým po dobu 22 dní v nerezových tancích a řízené teplotě 28°C. V poslední fázi probíhá fermentace po dobu 10 dní, po které je víno přemístěno do sudů. Zrání v použitých francouzských dubových sudech po dobu 12 měsíců. Po této době je víno vráceno na dobu 1 měsíc do nerezových tanků a nakonec filtrováno, lahvováno a po 6 měsících určeno k prodeji.
Barva vína je temně rubínová. V aroma červené ovoce a podrost. V chuti suché, ovocné, s dobrou strukturou, tóny kůže a tabáku a příjemnou tříslovinou. Delší a přetrvávající dochuť. Párování je vhodné k typickým toskánským pokrmům, vyzrálým sýrům, nakládanému masu nebo zvěřině (divočák, zajíc). K vypití ihned nebo k archivaci 10 let.

V roce 1993 koupil Ferruccio Ferragamo opuštěnou usedlost a započal tím novodobý vznik Il Borro. První ročník Il Borro '99 se dostal do prodeje teprve až v roce 2003. Na celkem 45ha jsou vysázeny vinice a jsou rozděleny mezi 5 různých odrůd, které byly pečlivě vybrány po důkladné analýze podloží a místního terroir.
Všechny vinice se nachází v kopcích Valdarno na okraji pohoří Pratomagno. V období pliocénu byla tato oblast jedno velké jezero a místní půda z této doby těží dodnes. Vytváří tak vynikající podmínky pro pěstování a výrobu prestižních vín. Od roku 2015 přešlo vinařství Il Borro do biodynamického módu a veškeré práce ve vinici a kompletně
v celé usedlosti jsou dělány pouze v souladu s přírodou.

Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
Rum House

Vytvořilo SOFICO-CZ, a.s.