Rum House (https://www.rumhouse.cz/)
«
Popis el Dorado 25y 1992 0.7l
Rumy, které se používají pro výrobu 25 YO El Dorado Rum jsou pečlivě vybírány pod osobním dohledem presidenta společnosti Demerara Distillers pana Yesu Persauda.
Pouze ty nejlepší a nejexkluzivnější destilované rumy pocházející z unikátní sudové kontinuální destilace (Wooden Coffey Continuous Still) z třtinových polí Enmore, Versailles a Port Mourant jsou použity pro výrobu El Dorado 25 YO.
Výsledná směs je unikátní nejen v rámci rumového průmyslu Guyany ale i celého světa.
Staření rumu probíhá v dubových sudech v Guyaně, jejíž tropické klima poskytuje ideální podmínky pro zrání. Při teplotě 30-34 Celsia je oxidační proces rychlejší a vytváří delikátnější aroma.
Při těchto podmínkách jsou též nežádoucí látky absorbovány dřevem sudu. Tento proces se nazývá „měknutí" a probíhá tak dlouho, jak dlouho je rum v přímém kontaktu se dřevem sudu.
Pro staření jsou používány starší dubové sudy po bourbonu.