Rum House (https://www.rumhouse.cz/)
«
Chateau Romassan rosé Ott 0.75l
Popis Chateau Romassan rosé Ott 0.75l
Půda ve vinici je chudá, skládá se převážně z vápence, pískovce a svrchní křída mořské břidlice.Mořský vzduch ze zálivu Bandol vyrovnává kyselost terroir a nízkými srážkami.
Světle růžový šat s Eglantine vrcholů.
Bandol terroir splňuje vůni jako první, Mourvedre vůně a tóny citrusových plodů, stejně jako velmi jemné náznaky lékořice. Postupem vůně postupuje do bílých květů (lila). V ústech, je jemná rovnováha mezi svěžestí a živostí, s vůní bílých masitých plodů.
Typická jednoznačná textura - svěží, hedvábná a dlouhotrvající.
V roce 1896 se mladý inženýr agronomie Marcel Ott, po své vinařské pouti napříč Francií, zastavil na březích Středozemního moře a objevil vinařskou půdu, která jej inspirovala - Provence! Marcel Ott své vinice znovu přesázel ušlechtilými odrůdami, aby tak dal znovu vzniknout velkým a důstojným vínům z Provence.
Generace za generací pěstují své hrozny v souladu s přírodou, čerpají ze zkušeností svých předků i přesto, že jdou s dobou. Vinařství se skládá ze tří domén, které Marcel Ott postupně získal: Château de Selle (1912), Clos Mireille (1936) a Château Romassan (1956). Z Domaines
Ott* pochází bílá, červená a růžová vína. Prioritou vinařství je produkce výjimečného růžového vína, toho nejjemnějšího na světě - Coeur de Grain - jenž je vyráběno na všech třech doménách. V roce 2004 se vinařství Domaines Ott* připojila k Champagne Louis Roederer. Od roku 2009
vedou všechny tři majetky Christian a Jean-François Ottovi - jedná se již o čtvrtou generaci vinařů, kteří dodávají svá vína na ty nejlepší stoly prestižních restaurací po celém světě. 60% lahví z celkové produkce vinařství zůstává ve Francii, zbylých 40% putuje do zahraničí.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.