Rum House (https://www.rumhouse.cz/)
«
Antinori Solaia 2004 0.75l
Popis Antinori Solaia 2004 0.75l
Jsou použity hrozny z 10 ha vinic ležících v nadmořské výšce 351 až 396 metrů. Ve slabších ročnících se nevyrábí. Zraje 18 měsíců v sudech z francouzského a maďarského dubu. Víno má plnou, koncentrovanou a velmi elegantní vůni s tóny heřmánku a rozinek. Intenzivní, ovocná a komplexní chuť s výbornou strukturou, jemnými dokonale vyváženými tříslovinami a lahodným, velmi dlouhým závěrem.
Víno je nutno dlouho dekantovat. Svůj potenciál má teprve před sebou. Ocení ho nároční milovníci „supertoskánských" vín. Limitovaná produkce.
Antinori má velmi dlouhou a pestrou rodinnou historii, která trvá již po 26 generací, a rodina vyrábí vína již přes 600 let. Giovanni di Piero Antinori se stává v roce 1385 součástí „Arte Fiorentina dei Vinattieri". Veškeré firemní inovace v celé historii si rodina vždy osobně kontrolovala.
Vinice Tenuta Tignanello, proslulá matka slavných vín Tignanello a Solaia, je klenotem mezi majetky Antinori. Leží v samém srdci Chianti Classico, cca 30 kilometrů od města Florencie. Vinařství zde bylo vybudováno v 16. století. Antinori koupil Tignanello počátkem 19. století. Celkově pokrývá 325 hektarů, na 147 hektarech jsou vysázeny vinice. Samotné Tignanello má rozlohu 47 hektarů, nedaleko ležící Solaia 10 hektarů. Tyto vinice leží v nadmořské výšce 350-450 metrů, kde si mohou hrozny užít teplých dnů i chladných nocí.Rodina Antinori zde začala experimentovat s odrůdami typu Cabernet již ve dvacátých letech minulého století.Ve velmi malém množství jsou zde také odrůdy Syrah, Pinot Nero a Merlot. Hrozny jsou sklízeny na přelomu září a října, proces výroby i staření probíhá ve starých sklepích vinařství Tignanello o rozloze 2 300 m2. Do vlastnictví patří také 7 hektarů olivovníků.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.